Laatste nieuws

Provan investeert fors in uitbreiding productiehal en nieuwe machines

Provan investeert fors in uitbreiding productiehal en nieuwe machines

Reeds eind vorig jaar kregen de uitbreidingsplannen van Provan concreet vorm.

Om de productiecapaciteit te verhogen en de logistieke flow verder te optimaliseren, investeert Provan in 2016 in een forse uitbreiding: de productieoppervlakte zal met maar liefst 1.000m² toenemen - voor bijkomende kantoren en sociale ruimtes wordt nog eens 200m² voorzien.

Operations Director Luc Vanhees: als toeleverancier en partner is het onze missie om snel en efficiënt op de noden van de klant in te spelen. Een belangrijke pijler om dit te blijven realiseren is een performant machinepark. Naast de uitbreiding investeren we ook in een nieuwe Fyber laser machine en een nieuwe walsmachine.

De machines en de hal zullen in de 2e helft van het jaar volledig operationeel zijn. 


 Provan start 2e afdeling in Tsjechië met eigen lakkerij

Provan start 2e afdeling in Tsjechië met eigen lakkerij

Sinds januari is Provan bvba uit Genk ook operationeel in Tsjechië. Hiermee heeft Provan een extra productieoppervlakte ter beschikking van maar liefst 9,500m²

Provan Tsjechië bestaat uit een ervaren team van 100 gekwalificeerde medewerkers. Hun focus ligt voornamelijk op de productie van repetitieve producten op basis van forecasting in overleg met de klant.

Om volledig tegemoet te komen aan de behoeften van de klant, beschikt Provan Tsjechië naast de gekende hoofdactiviteiten binnen de metaalindustrie eveneens over een eigen lakkerij.

CEO Peter Tans: door een volledige synergie met Provan België blijven kwaliteit en service altijd gegarandeerd. Provan Tsjechië is in staat kwaliteitsvolle producten op maat van de klant te produceren en te leveren, en dit tegen competitieve prijzen. 


  • Lely
  • Stuv
  • Graco
  • Gymna
  • DAF